Ne želimo da Sanader od Hrvatske radi cirkus

Aktualno 6. travnja 2009.

Cirkus banana republika

Forum mladih SDP Rijeke je akcijom Cirkus banana republika na satiričan način prikazao trenutno stanje u državi. Postavljen je šator i kulise premijera i pojedinih ministara te lutka majmuna. Građani bi pogodivši majmuna dobili bananu s porukom na kojoj je pisalo BDP, zaposlenost, turizam i slično. Pojedini građani su umjesto majmuna, gađali i lik premijera što nije bila naša namjera, ali jasno pokazuje što o njemu misle.

Forumaši su istaknuli kako u našoj zemlji pada BDP, industrijska proizvodnja, plaće u javnom sektoru, izdvajanja za obrazovanje itd. S druge strane raste nezaposlenost, vanjski dug i zabrinutost građana za vlastitu budućnost i budučnost našeg društva. Kolokvijalno rečeno, u banani smo.

Također smo poručili da sve ovo nije slučajno, niti je posljedica isključivo ekonomske krize, već je svojim najvećim dijelom posljedica rada, odnosno nerada Vlade i premijera koji djeluje sve više dezorijentirano i očito mu nije jasno koliko je sati. Dezorijentirana je i cijela Vlada koja je ovu krizu dočekala potpuno nespremno. Što god vlada čini, čini stihijski umjesto da postoji strateški pristup. Nema vizije, nema plana i nitko od njih nema pojma gdje bi ova zemlja trebala biti za tri, pet ili deset godina.

Mi znamo da je premijer Sanader, prije nego li se počeo baviti politikom bio intendant kazališta, međutim to mu ne daje za pravo da hrvatske građane tretira kao statiste u vlastitoj predstavi i da od Hrvatske radi cirkus.

D. B.