Obilježen Dan oslobođenja Rijeke

Aktualno 3. svibnja 2016.

Dan oslobođenja Rijeke 2016. godine

Na dan 3. svibnja – Dan oslobođenja Rijeke 2016. godine, Gradska organizacija Foruma mladih SDP Rijeke postavila je nekoliko improviziranih plakata sa slikama mosta na Rječini kako je izgledao između dva svjetska rata i kako izgleda danas s jasnom porukom – nikad više podijeljeni grad.

Jedan od najvažnijih datuma u povijesti Grada

Na dan 3. svibnja  1945. godine, prije točno 70 godina dogodio se je jedan on najvažnijih datuma u povijesti ovoga grada – dan  kada je pred sam kraj II. svjetskog rata konačno oslobođena Rijeka od strane fašističkog okupatora. Također, na isti datum Grad Rijeka konačno je vraćen matici domovini i izbrisana je umjetno stvorena granica na Rječini. Ovim činom naša organizacija obilježava današnju obljetnicu i odaje počast svim žrtvama palim za oslobođenje ovoga grada i regije.

Mi iz Foruma mladih SDP Rijeke nastavit ćemo i dalje s ponosom promicati ideje tolerancije, demokracije i antifašizma kao temeljnih vrijednosti današnje Hrvatske. Također, cilj naše današnje i budućih akcija biti će upravo podizanje svjesti, znanja, i informiranosti naših sugrađana i sugrađanki vezano uz povijest ovoga grada, kao i očuvanje sjećanja na važnost današnjega dana – Dana oslobođenja Rijeke.

Fotogalerija: https://www.facebook.com/1528103367449806/photos/?tab=album&album_id=1704288076498000

S. M.