Dok Ivo vlada, standard pada!

Aktualno 25. veljače 2009.

Država u krizi

Pod motom Država u krizi, a Vlada nije u brizi Forum mladih SDP Rijeke na Jadranskom trgu u Rijeci održao je akcionizam u kojem su članovi Foruma upozoravali građane na gospodarsku krizu koja sve žešće potresa Hrvatsku.

Cilj je bio izravna komunikacija sa sugrađanima, te slušanje njihovih razmišljanja o toj problematici. Forum mladih SDP Rijeka time samo pokušava otvoriti oči sugrađanima da još bolje vide u kakvom je stanju država. Imamo premijera koji kaže da je država u banani, ali ne želi priznati da smo u krizi, pa gdje mi to živimo? – ističu Forumaši.

Akcionizam je produkt radionice koja se održala neposredno prije, a pod vodstvom trenera Foruma mladih SDP Hrvatske Nazifa Habibovića. Na radionici su novi forumaši sami došli do određenih zaključaka koje su kasnije i podijelili s građanima.

Suradnja s Forumom mladih SDP Krapinsko-zagorske županije

Mladi riječki SDP-ovci ovaj su akcionizam odradili u suradnji sa članovima Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije, a svi su zajedno prolaznike upozoravali na pad vrijednosti kune, cijenu nafte koja u svijetu pada, a u Hrvatskoj raste isto kao i kamate. Također su istaknuli kako je Hrvatska svake godine sve zaduženija, dok konkretnih mjera protiv krize nema. Prolaznicima su ponudili i mogućnost da sami odgovore na pitanje tko će Hrvatsku izvući iz krize, a među ponuđenim odgovorima, uz MMF, EU, Neke nove klince, našli su se i Supermen i Chuck Norris. Iako je time akcija dobila i dozu humora i ironije, mladi SDP-ovci ističu kako je ipak riječ o ozbiljnim problemima, a građani su gotovo jednoglasno rješenje vidjeli u mladim ljudima, no neki i jedino u Chuck Norrisu.

Premijer se boji priznati da smo u krizi, boji se proglasiti recesiju. Jest da su to teške odluke, ali ako je tako, onda treba priznati činjenice. Riječki su forumaši građanima postavili pitanja i čuli su njihove odgovore, a sve je to imalo samo jednu poruku – Dok Ivo vlada, standard pada!

D. M.