Nova perspektiva studentskog organiziranja

Aktualno 19. travnja 2011.

Nova perspektiva studentskog organiziranja

U ponedjeljak 18. travnja 2011. godine održala se tribina Gradske organizacije Foruma mladih SDP Rijeke Nova perspektiva studentskog organiziranja. Na tribini su izneseni problemi aktualnog sustava studentskog organiziranja kroz studentske zborove kao predstavnička tijela studenata te se raspravljalo o mogućim rješenjima za spomenute probleme.

O ovoj temi na tribini su govorili prof. dr. sc. Gvozden Srećko Flego (saborski zastupnik SDP) te nekadašnji studentski predstavnici Danijel Kokotović i Sanjin Matijević.

Kroz raspravu u kojoj su sudjelovali sami predavači i zainteresirani građani, zaključeno je da je aktualni sustav studentskog organiziranja potpuno promašen zbog mnogih nezakonitosti i malverzacija u radu studentskih zborova te očitoj nelegitimnosti istih pred studentima koja se manifestira u dugogodišnjem katastrofalno malom izlasku studenata na studentske izbore.

Također, predložena su i rješenja za preustrojavanje krovnih studentskih organizacija koja bi uključivala opozivost svih funkcija, kraće mandate te delegatski sustav koji bi zamijenio sadanašnja predstavnička tijela te projektno financiranje studentskih aktivnosti koje bi zamijenilo sadašnje proračunsko financiranje.

Tribina je zaključena s pozivom da se ovoj važnoj temi za studentsku populaciju nastavi rasprava i na državnoj razini kako bi se što prije donijela odgovarajuća zakonska rješenja u korist svih studenata.

Fotogalerija: https://www.facebook.com/1528103367449806/photos/?tab=album&album_id=1528104680783008

S. M.