Konferencija za medije Foruma mladih

Aktualno 3. travnja 2009.

Sanja li ministar Primorac zemlju znanja

Forum mladih SDP-a Rijeka se osvrnuo na konferenciji za novinare pod nazivom Sanja li ministar Primorac zemlju znanja na novim rebalansom oštećeno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa za 893 milijuna kuna te izostalu reakciju ministra Dragana Primorca.

– Rebalans pokazuje da Vlada radi stihijski, bez vizije, te gleda samo prema idućim izborima, a ne ima na umu razvoju u idućih deset godina. Primjerice, samo BMW premijera Sanadera košta kao nabava stručnih udžbenika za cijelo hrvatsko školstvo, istaknuli su mladi SDP-ovci nastavljajući niz svega onoga na čemu je Ministarstvo odlučilo štedjeti i do 50 posto od planiranog, kao što su prevencija ovisnosti i nasilja, rad s darovitim učenicima i onima s teškoćama u razvoju, jednosmjenska nastava.

– Smanjenje plaća nastavnika ne može biti poticaj budućim generacijama za visoko obrazovanje, već to pokazuje koliko hrvatsko školstvo pada sve niže, dok ministar Primorac spava umjesto da ima noćne more zbog svega navedenog. Iz krize možemo izaći samo uz obrazovane ljude a s ovakvim stanjem je iluzorno to očekivati. Kako kaže: HDZ zna, ali očito nove generacije ne znaju ništa jer im ova Vlada ništa ne daje smatra Forum mladih.

Sanja li ministar Primorac o Zemlji znanja ili jednostavno samo spava?

D. B.