Primljeni novi SDP-ovci

Press 28. listopada 2007.

Prijem 110 novih članova

Riječki i primorsko-goranski SDP organizirali su jučer u HKD-u na Sušaku svečanost za prijem 110 novih članova u stranku, iako je šef riječkog SDP-a Vladimir Šepčić objasnio da se u stranku u zadnje dvije godine u Rijeci i PGŽ-u upisalo ukupno petsto novih članova. Program je bio obilježen nastupima dvaju komičara, Marija Lipovšeka Battifiace i Željka Pervana, koji je održao »Jutarnju školu« i SDP-ovce nasmijao do suza.

Govoreći o novoj snazi SDP-a, šef stranačkog izbornog stožera i drugi kandidat na listi u 8. jedinici Slavko Linić je rekao:

– Svi mi zajedno, i mi stari, i vi novi, činimo SDP-ov tim. Umjesto boga, sveca, vođe Ive Sanadera, mi građanima nudimo tim, a članovi toga tima morat će nakon 25. studenoga ozbiljno zasukati rukave i pokazati da znaju u praksi ostvariti sve ove politike i programe s kojima idemo na izbore – poručio je.

Linić je rekao da 1990. godine osobno nije volio politiku i nije znao imena predsjednika partije ili SIV-a, no danas je duboko u politici, i to iz samo jednog razloga – samo čovjek koji uzme stvari u svoje ruke može mijenjati okruženje u kojem živi, a to je moguće samo kroz politiku.

– Nakon četiri godine Sanaderove vlasti svjedočimo da se nije nastavilo s demokratskim promjenama, da se nismo prestali bojati. I dalje napreduje onaj tko manje zna, ali je politički podoban, i dalje radna mjesta dobivaju ljudi bez škole i iskustva. Ulaskom u SDP, vi ulazite u tešku borbu za društvene promjene, a zajednički nam je zadatak ne ponoviti nemoralni model HDZ-ovog ponašanja. Mi nemamo pravo na grešku – poručio je novim članovima Linić. On je ponovio da je Sanader stvorio goleme dugove u državi, da je kunski dug države dosegao 25 milijarda kuna, a da pritom nema rasta plaća i mirovina, nego su čak uvedene takse na bolest.

SDP-ovac sa 101 godinom

Prvi na listi u 8. jedinici, potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, predstavio je tim za 8. jedinicu i glavne crte programa koji se sastoji u razvoju turizma, zaštiti brodogradnje, plinofikaciji regije, dovršetku cestogradnje, modernizaciji Ine, gradnji ravničarske pruge.

– Postoji barem četiri milijuna razloga za glas SDP-u jer se mi borimo za kvalitetan život svih četiri milijuna stanovnika Hrvatske – rekao je Komadina. On je uvjeren u izbornu pobjedu jer je SDP svoj program za ove izbore pisao zajedno s građanima, uvažavajući njihove želje i potrebe. »Ima nas dovoljno za pobjedu«, poručio je Komadina.

Najmlađih članova, 18-godišnjaka, ima nekoliko, no među SDP-ovce se od jučer svrstava i najstariji novi član – 101-godišnji Đuro Kalačić iz Njivica. To je vjerojatno ujedno i najstariji član SDP-a, komentirali su jučer u ovoj stranci.

Izvor: Novi List