Palach sačuvati pod svaku cijenu

Press 16. listopada 2007.

Rezultati kampanje Promijeni program

RIJEKA – Predstavnici Foruma mladih SDP Rijeke predstavili su jučer rezultati kampanje Promijeni program u sklopu koje je provedeno istraživanje među mladima u svrhu promocije lokalnih programa djelovanja za mlade. Iz ankete koju je popunilo 1.527 mladih Riječana proizlazi da u ovom trenutku mladi najviše žele poticaje za zapošljavanje, za koje 66 posto mladih smatra da ih treba uvesti. Također, za više novca za programe mladih glasalo je 55 posto mladih, dok potrebu otvaranja centra za mlade iskazuje 48 posto ispitanika. Gotovo jednak broj ispitanika smatra da nedostaje klub za mlade, a visoko je istaknuta i potreba uvođenja povoljnijih stambenih kredita za mlade, zatim otvaranja prostora za udruge mladih, više sportskih sadržaja i slično. Ovi će se podaci dostaviti Gradu Rijeci i gradonačelniku, koji su dužni omogućiti izradu lokalnih programa za mlade, kazali su koordinatori akcije Duško Milovanović i Vojko Braut.

Na pitanje kakav stav mladi SDP-a imaju prema stalnim problemima s kojima se klub Palach susreće od strane gradske uprave, Milovanović i Braut su kazali:

– Mi smatramo da se može naći rješenje za bolju zvučnu izolaciju Palacha ili za uklanjanje problema s bukom ispred samog kluba jer Palach treba pod svaku cijenu sačuvati. Taj klub je već postao dio kulturne baštine Rijeke i gradska uprava je toga itekako svjesna.

Čelnici Foruma mladih SDP-a podsjećaju da su mladi danas politički najslabije zastupljena populacija u hrvatskom društvu, te stoga apeliraju na stranke da im omoguće veći angažman u predstavničkim tijelima. Oni također ističu da vlast mora omogućiti sustavno poticanje zapošljavanja mladih, poticanje poduzetništva mladih, stambeno zbrinjavanje putem pristupačnog najma ili kupnje prvog stana, a sve u cilju osamostaljivanja mladih od roditeljske obitelji.

Izvor: Novi list