SDP-ovi kandidati u Novom listu govorili o ženama i mladima

Press 9. studenoga 2007.

Boljitak položaja žena i mladih

SDP-ova politika za boljitak položaja žena i mladih u hrvatskom društvu, kojih je u stranci 30 posto, predstavili su jučer Sandra Krpan, Loris Rak i Tanja Vrbat, kandidati SDP-a za 8. izbornu jedinicu. Tako je na ovoj listi 29 posto žena koje žele politikom lakše rješavati probleme koji pogađaju žene

– Zahtijevamo jednaku plaću za jednaki rad, ne samo radnika već i radnica. U današnjem hrvatskom društvu nezaposlene žene, samohrane majke, seoske žene, kao i one koje spadaju u treću dob i imaju posebne potrebe, ne uživaju skrb kakva im je potrebna. Stoga se zalažemo da žene ostvare pravo na školovanje, rad, zaradu i punu zaposlenost, zatim unapređivanje sustava zdravstvene zaštite žena, socijalnu sigurnost, zaustavljanje nasilja nad ženama, sankcioniranje seksizma i predrasuda, ukidanje spolnih stereotipa u nastavi te adekvatno vrednovanje uloge žene, navela je Krpan.

Loris Rak naglasio je kako su mladi marginalizirana skupina u našem društvu na koju se gleda kao na društveni problem, a ne društveni potencijal, i to zahvaljujući sadašnjoj vlasti koja je ukinula sve provedbene mjere za realizaciju Nacionalnog programa djelovanja za mlade, a institucionaliziranu brigu za mlade svela je tek na jedan odjel u ministarstvu.

Izvor: Novi list